Kattintson IDE és legyen partnerünk Ön is!
MINIMUM RENDELÉS: 1 DB - 5 KG
A jázminrizs az illatos rizs hosszú szemű fajtája (más néven aromás rizs). A pandánra (Pandanus amaryllifolius) és a pattogatott kukoricára emlékeztető illata a rizsnövény természetes aromavegyület-termelésének eredménye. Az aromaintenzitás gyors elvesztése arra készteti sok délkelet-ázsiai embert és ínyencet, hogy az évről évre frissen betakarított új termés jázmin rizst részesítse előnyben. A jázmin rizs az Oryza sativa egyik fajtája.
A jázminrizst elsősorban Thaiföldön (thai hom mali vagy thai illatos rizs), Kambodzsában (phka rumduol vagy kambodzsai jázminrizs), Laoszban és Dél-Vietnamban termesztik. Főzés közben nedves és lágy állagú, enyhén édeskés ízű. A szemek tapadnak és kissé ragadósak főzés közben, bár kevésbé ragadósak, mint a nyálkás rizs, mivel kevesebb amilopektint tartalmaz.
Körülbelül háromszor ragadósabb, mint az amerikai hosszú szemű rizs.